onsdag den 21. maj 2014

Strandkål - restaurant Noma go home ...

En skøn lang strandtur på næsen af Djursland ved Gjerrild Klint bød på strandkål.
Har ikke prøvet dem før - men der var ikke så meget at tage fejl af - ligner en lillegøn udgave af grønkål - der er krydset med broccoli.

Hjem i en balje vand og skylles grundigt - men der var ingen dyr og ganske lidt sand - så det var nemt.

Tog de fineste blade fra sammen med "broccolien" og blancherede i ca 1 min - afkølede og lavede en salat blandet med avokado, rød peber, agurk og lidt ristet bacon --  Uhmmm det var godt

Dagen efter fik de grovere stilke en tur med kniven og blev svitset på panden med lidt forskellige grønsagsrester  + 1 tsk st. koriander og 1 tsk. spidskommen - ingen salt - det klarer strandkålen selv --- En rigtig lækker varm salat  -- Det er bestemt ikke sidste gang jeg går på jagt efter strandkål.

Findes på strande med sten - typisk østkysten.

Her ses Gjerrild Strand og man kan lige skimte strandkålen

Skyllet og klar til salatskålen

Ligner meget broccoli  
Smager pragtfuldt - det er min nye yndlingskål

Radiser gør sig godt når de lige er vendt 2 min på panden

Ingen kommentarer:

Send en kommentar