Har ikke prøvet dem før - men der var ikke så meget at tage fejl af - ligner en lillegøn udgave af grønkål - der er krydset med broccoli.
Hjem i en balje vand og skylles grundigt - men der var ingen dyr og ganske lidt sand - så det var nemt.
Tog de fineste blade fra sammen med "broccolien" og blancherede i ca 1 min - afkølede og lavede en salat blandet med avokado, rød peber, agurk og lidt ristet bacon -- Uhmmm det var godt
Dagen efter fik de grovere stilke en tur med kniven og blev svitset på panden med lidt forskellige grønsagsrester + 1 tsk st. koriander og 1 tsk. spidskommen - ingen salt - det klarer strandkålen selv --- En rigtig lækker varm salat -- Det er bestemt ikke sidste gang jeg går på jagt efter strandkål.
Findes på strande med sten - typisk østkysten.
Her ses Gjerrild Strand og man kan lige skimte strandkålen |
Skyllet og klar til salatskålen |
Ligner meget broccoli |
Smager pragtfuldt - det er min nye yndlingskål |
Radiser gør sig godt når de lige er vendt 2 min på panden |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar