søndag den 5. januar 2014

Fugleliv på biotopen forsættelse på opgave 4os

Vi har nu hver dag fodret med forskellige lækkerier:

Nødder
Vildfugleblanding
Andefedt rørt med havregryn hørfrø og solsikkekerner
mejsekugler
æbler
pærer

Fuglene flokkes i alle de lyse timer og vi har kigget og studeret og snakket - og de to store på 11 og 12 er sikre i navne og hanner og hunner på alle de fugle vi dagligt ser.

Det vi også har lært, er at der er en slags rangorden ved foderbrædtet. Feks smutter alle gråspurvene lynhurtigt væk, når flagspætten kommer, og den får lov at have mejsekuglerne for sig selv - men den er sky  og vi er ikke lykkedes med at få den fotograferet i år. Spurvene derimod er rundt om os dagen lang, og bor i laden. Så når stalden bliver lukket af ved stormvejr, så skælder de ud - indtil porten åbnes og de kan flyve frit ind og ud.

Dompaperne vil også gerne dominere - eller være i fred - i hvert fald er de der som regel kun når de kan have det for sig selv - eller måske sammen med rødhalsen.

En stor flok fasaner jævner møddingen hver dag - og piller rester fra hestene - vi har talt 15 på en gang - flest høner men også 3 - 4 flotte kokke - Hos os jages de kun af hundene - så der er ro til at blive mange.

Børnene har fulgt projektet med stor interesse og synes det er hyggeligt at være med til at fodre, og holde mandtal. Vi kan se at der er en vis kræsenhed - for i vildfugleblandingen er det altid solsikkerne der først spises.

Vi håber på lidt sne og frost - for det kan måske tiltrække flere arter - Vi har ført haft skovspurve, sortmejser og spætmejser.

Vi overvejer at installere et web/overvågningskamere så vi kan følge med på tættere hold - og vil gå igang med at undersøge hvad der er af muligheder - eller om vores stald cam til brug ved folingerne kan bruges - så det også kan optages -- Skal nok have lidt hjælp udefra til den del af teknikken.

I forbindelse med slagtningen af hanen har vi undersøgt kråsen - og snakket om hvordan fugle bruger kråsen til at kværne maden med - Pigerne synes nok det var lidt ulækkert - men også spændende.

Mindstepigen har gemt en af de store svingfjer - og jeg har lovet at se om man kan købe blæk, så de kan prøve at skrive med fjerpen og gammeldags blæk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar