søndag den 23. februar 2014

Fantastiske timer - part II

Søndag den 23. februar gik turen så til Brombærheksens Hus med de 3 tøser + min mand, min datter og mig selv

De to store cyklede hele vejen - mens vi var magelige og tog den gamle Volvo til P pladsen ved Brusgård.

Hjemmefra havde den 11 årige bagt gulerodsboller og vi havde pakket en rygsæk med varm kakao og boller.

Brombærheksens hus er et shelter /bålplads der er indrettet i en gammel grusgrav lige i kanten af Krakamarken - en skønt kuperet område med rester af Land Art.

-Bolledejen gik lige lidt over sine bredder - Melissa fik lige lært hvad gær, sukker, salt, vand og mel kan udvikle sig til - og det gik hurtigt.


Klar til afgang - Der er meget læring i at planlægge og pakke rygsækken med det nødvendigste til 3 voksne, 3 børn og 3 timer på tur.

Vi kigger på oversigtskortet - og øver os i at tyde kortets symboler - hvad vej vender det - hvor står vi og hvilken vej er det vi skal gå.



Brombærheksens hus er et shelter /bålplads der er indrettet i en gammel grusgrav lige i kanten af Krakamarken - en skønt kuperet område med rester af Land Art.







er
Ord er vist overflødige - tror på at sådan en tur er en total oplevelse på så mange planer, som kommer til at indlejres i pigernes hukommelse - såvel den kognitive som den sansende.


Bålpladsen lå klar - og der var brænde i Brombærheksens hus - så vi skulle da have gang i et lille hyggebål og øve os i at holde os fri af røgen - ikke brænde fingrene.




Bakkerne var da så klar til bestige - op og ned det gik mange mange gange


At turde at klatre op - at turde at næsten kurre ned - mærke sejrens sødme når man når helt op - med vind i kinderne og håret - og dufte af forår og lærkesang og fjerne skrig fra musvåger der kæmper om hunnes gunst. Der er indtryk på alle sanser.

Nøøøøjhh  Hvordan kommer han helt derop ???
Kan den også løfte dig Helle?
Ja det tror jeg godt lige den kan klare .....






De to store fik cyklet en lang tur ud af Stånum stien - med et kig til den nye bro, som er under opbygning af Vejdirektoratet - til ny motor trafikvej fra Randers SV (Sdr. Borup afkørsel 43 fra E 45)  til Assentoft.  Broen ligner næsten en skulptur med  alle afstivningerne og forskalninger - rammet ind af de to store kraner.

Brusgård Mølleå bliver til en lille sø under broen.

YES YES YES !

3 uger senere har mindstepigen på 6 år samvær med biomor - og da biomor spørger til om de kan (få lov) tage en tur til legoland i sommerferien (der er 3 timers overvåget samvær 1 gang mdl.) snakker pædagogen fra familiehuset om, at det nok bliver svært og de kan måske finde på en lille tur ud i skoven her i området. Så er det jeg jubler, da tøsen svarer:

"Jaahhh mor - vi skal ud til Brombærheksens hus - det var så sjovt - vi klatrede og løb og der var mega høje bjerge, og vi havde bål og fik varm cacao og boller og vi så musvåger, og det var så sjovt - og mor du skal med til at trille ned ad bakkerne...."

Jfr SMTTE modellen så er det tegn nok for mig - Vi dropper fremover Djurs Sommerland, legoland med flere - og tager moder natur - der koster gratis og for børn med brug for ro, struktur og forudsigelighed er der udfordringer nok i at lege 3 timer i en gammel grusgrav - nu shelterplads.

(Og Claus, så mener jeg ikke vi behøver at bage boller over bålet, for at friluftslivet giver læring, mening udfordringer og oplevelser for børnene (og de voksne) - i øvrigt så er bålmad og udemad ikke en udfordring eller noget specielt for vores unger - det har de været med til mange mange gange.)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar