søndag den 23. februar 2014

Mejeriproduktionen - startskud

http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/yoghurtapparater-kulturer-13c1.htmlproduktion

Jeg har brugt 500 kr på at købe ind og glæder mig til at se hvad posten har med til mig i næste uge - planlægger at sætte gang i en portion Skyr - lavet på skummetmælk, så det bliver fedtfattig.

Er lidt spændt på, om jeg kan få det til at lykkes - og hvad pigerne siger til det. De er glade for at arbejde i køkkenet og har gennem de sidste år lært meget om mad, råvarer og tilberedning - det giver meget på flere planer - både selve det at få lært teknikkerne - men giver os en glæde ved gode råvarer - smage - dufte og fællesskabet i arbejdsprocesserne - at vi sammen kan skabe god mad er givende på så mange planer.

Mad på alle planer spiller en stor rolle i udvilkling, socialisering og jeg tror på at de erfaringer, oplevelser og kompetencer børn tilegner sig gennem fælles arbejdet i køkkenet styrker deres fællesskabsfølelser, mentale sundhed og handlemuligheder.

At arbejde med i køkkenet styrker sanseoplevelser - dufte, smage, føle og også motorisk - det er motiverende på mange planer og giver dem mulighederne for at tilvælge sund og ernæringsrigtig kost - så de ikke kommer afsted med at tilberede ovnretter i plastikpose, som vi netop har set et eksempel på i TV serien om de unge mødre.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar