lørdag den 20. april 2013

De har været længe undervejs - forårsbebuderne

Så kom Vipstjerten -
Den landende på tagryggen for 1 min siden og sidder nu og vipper i det herlige solskinsvejr.
Spejder efter om søen nu er et passende logi for sommeren.


En lille sort-hvid fugl med en lang hale _

En hale kaldes også en stjert.
Hvid vipstjert er en lille, livlig fugl, der piler rundt på jorden med sjove hovedbevægelser og en lang, vippende hale. Den er grå, sort og hvid og ikke til at tage fejl af.

Hvid vipstjert er en meget almindelig ynglefugl i Danmark, og den findes overalt. Den kan bedst lide åbne områder som enge eller strande, men træffes også i landsbyer, industrikvarterer, bondegårde osv. Ofte er der fugtigeområder i nærheden af ynglepladsen.

Hvid vipstjert har et letgenkendeligt kald, som høres tit. Man skal ikke kigge længe på en vipstjert, før man hører dens karakteristiske ”tsi-vit”.

Hvid vipstjert hører til familien vipstjerter, som indeholder lidt over 60 arter i verden. I Danmark ses også gul vipstjert og bjergvipstjert, som begge yngler her.

Hvid vipstjert æder mest insekter og andre små dyr. Føden samles på jorden og sommetider i luften. Når insekterne forsvinder først på efteråret, må hvid vipstjert trække væk for at søge føde andre steder.

1 kommentar:

  1. Hejsa

    Godt foto du har taget af vipstjerten - vil du skrive din egen tekst til billedet - og i stedet linke til danske-dyr.dk. Du må ikke klippe andres tekst ind på din blog, det er plagiering...

    Vh Ida

    SvarSlet