søndag den 14. april 2013

Så har vi gang i tapperiet - birkesaften løber i litervis.



Birkesaften smager rigtig godt - frisk og lidt sødligt. Saften er fyldt med mineraler og vitaminer. Der er flere anvendelsesmuligheder for saften - kan koges ind til sirup, drikkes som den er eller gæres til vin.
                                                                   Birkeis
2½ tsk birkesirup
6 dl fløde
stang vanille
3 store æg
4 æggeblommer
3/4 dl sukker
1/3 brun farin
Sådan gør du:Opvarm fløden i gryde , flæk vanillestang og læg i, lad småsimre under omrøring i 30 minutter.Hele æg, æggeblommer og sukker piskes tykt og gult med håndmikser.
Fjern vanillestang fra fløden. Start med at tilsætte 1 dl af den varme fløde-vanille til æggemassen og pisk. Tilsæt resten og pisk. Hæld tilbage i gryden og opvarm under omrøring ca. 5 min.Hæld massen i skål og tilsæt under omrøring din egen birkesirup. Afkøl. Hæld på ismaskine, alternativt frys og pisk med piskeris i skålen hver ½ time for at undgå isen krystaliserer underindfrysningen.



.Birkeis 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar