søndag den 23. marts 2014

Börek eller Burek

http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift_boern.php?id=16308

Er en lille "bolle" med fyld af forskelligt slags - enten kød eller grønsager - Jeg tænker man kan eksperimentere lidt med hvad der er i køkkenet . Den tyrkiske fællesbetegnelse for mad der er lavet med dej er hamurisi.

I Bazar Vest købte jeg en kæmpe mælkebøtte, og den forklarende grønthandleren at man kan lave lidt som man laver spinat - så nu bliver den hakket groft, svitset i olie med lidt løg og krydderier - lidt finthakket sød kartoffel og smuldret feta os - Det pakker jeg så ind i dejen - og håber det kan falde i smag hos pigerne - og resten af familien.

Her lavet med fillodej (Yufka på tyrkisk)


Dej:
5 dl.mælk
2æg (skal være stuetemperede)
3 spsk.olie
25 g.gær
2 tsk.groft salt
hvedemel
Fyld 1.
Kødpiroger er mest brugt. Lav en kødsovs som til spaghetti den skal være ret tør. Brug evt. en rest fra dagen før.
Fyld 2.
Ost/spinat:
1løg
olie
500 g.helbladet spinat (gerne frosset)
3æg
salt
1-2gode håndfulde fetaost eller mozzarella

Forklaring:

Lun mælk til håndvarmt. Pisk æggene i og udrør gæren. Tilsæt salt og olie. Ælt så meget mel i som den behøver.

Problemet med tyrkiske opskrifter er at der ikke er mål og vægt på, men et gæt er at det er ca. 600 g mel +-.

Ælt dejen smidig og lad den hæve. Del dejen i 15 kugler og rul dem ud. Læg et par skefulde fyld på, pensl kanten med vand og luk dem sammen og pres med en gaffel.

Man kan enten stege dem på en pande i olie, eller bage dem i ovnen i 20-30 min ved 200 grader C. alm. ovn. Kan fryses.

Fyld 2:
svits løg, tilsæt spinat og lad det simre. Tag gryden af varmen og rør æg, salt og ost i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar