Er en lille "bolle" med fyld af forskelligt slags - enten kød eller grønsager - Jeg tænker man kan eksperimentere lidt med hvad der er i køkkenet . Den tyrkiske fællesbetegnelse for mad der er lavet med dej er hamurisi.
I Bazar Vest købte jeg en kæmpe mælkebøtte, og den forklarende grønthandleren at man kan lave lidt som man laver spinat - så nu bliver den hakket groft, svitset i olie med lidt løg og krydderier - lidt finthakket sød kartoffel og smuldret feta os - Det pakker jeg så ind i dejen - og håber det kan falde i smag hos pigerne - og resten af familien.
Her lavet med fillodej (Yufka på tyrkisk) |
|
Lun mælk til håndvarmt. Pisk æggene i og udrør gæren. Tilsæt salt og olie. Ælt så meget mel i som den behøver.
Problemet med tyrkiske opskrifter er at der ikke er mål og vægt på, men et gæt er at det er ca. 600 g mel +-. Ælt dejen smidig og lad den hæve. Del dejen i 15 kugler og rul dem ud. Læg et par skefulde fyld på, pensl kanten med vand og luk dem sammen og pres med en gaffel. Man kan enten stege dem på en pande i olie, eller bage dem i ovnen i 20-30 min ved 200 grader C. alm. ovn. Kan fryses. Fyld 2: svits løg, tilsæt spinat og lad det simre. Tag gryden af varmen og rør æg, salt og ost i. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar