Har altid haft et anstrengt forhold til husblas - og et anstrengt forhold til besværlige kager - men tænkte at nu skulle det være, så mens lærkerne fløjtede, solen skinnede fristende så tog vi os sammen til indendørs sysler med en kage med hele 3 slags smage / lag.
|
Der var digestive kiks i skuffen og smør i køleskabet - Det var det nemme - smeltet smør i knuste kiks røres sammen og lægges i formen |
|
Når kikse bunden har kølet godt blandes marcapone med flødeost og æg og hældes over bunden og det hele skal bage en times tid ved lav varme |
|
Giver en masse opvask |
|
Melissa er klar på at undersøge hvad husblas er for noget |
|
Det protein, som gelatinen består af, fremkommer ved en delvis hydrolyse af kollagen, som bl.a. findes i knogler og hud. Produktionen af gelatine består i at udtrække ( ekstrahere) dette protein. Først knuses materialet, og der foretages en affedtning. Derefter sker selve ekstraktionen med saltsyre, en process som tager nogle dage. Efter ekstraktionen behandles det i en basisk opløsning i flere uger, inden det udtrækkes med varmt vand, filtreres, opkoncentreres og steriliseres ved 140 °C og tørres.
I knap så gamle dage blev gelatine også produceret ud fra tang, og der eksisterede i Frederikshavn frem til 1967 en fabrik "Algadan", som benyttede denne fremstillingsmetode. På Wikipedia kunne vi så læse om hvordan man laver husblas
|
|
Der var frosne hindbær i fryseren som skal koges op |
|
inden husblas kan kommes i skal det ligge i vand nogle minutter |
|
røres i hindbærene når de lige har kølet lidt af men stadig er varme |
|
Så venter vi til der er kølet godt af |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar