onsdag den 26. marts 2014

Ostelagkage eksperiment

Har altid haft et anstrengt forhold til husblas - og et anstrengt forhold til besværlige kager - men tænkte at nu skulle det være, så mens lærkerne fløjtede, solen skinnede fristende så tog vi os sammen til indendørs sysler med en kage med hele 3 slags smage / lag.

Der var digestive kiks i skuffen og smør i køleskabet - Det var det nemme - smeltet smør i knuste kiks røres sammen og lægges i formen


Når kikse bunden har kølet godt blandes marcapone med flødeost og æg og hældes over bunden og det hele skal bage en times tid ved lav varme



Giver en masse opvask

Melissa er klar på at undersøge hvad husblas er for noget 

Fremstilling[redigér | redigér wikikode]

Det protein, som gelatinen består af, fremkommer ved en delvis hydrolyse af kollagen, som bl.a. findes i knogler og hud. Produktionen af gelatine består i at udtrække (ekstrahere) dette protein. Først knuses materialet, og der foretages en affedtning. Derefter sker selve ekstraktionen med saltsyre, en process som tager nogle dage. Efter ekstraktionen behandles det i en basisk opløsning i flere uger, inden det udtrækkes med varmt vand, filtreres, opkoncentreres og steriliseres ved 140 °C og tørres.
Før i tiden blev husblas fremstillet af svømmeblæren fra stør eller torsk.
I knap så gamle dage blev gelatine også produceret ud fra tang, og der eksisterede i Frederikshavn frem til 1967 en fabrik "Algadan", som benyttede denne fremstillingsmetode. På Wikipedia kunne vi så læse om hvordan man laver husblas

Der var frosne hindbær i fryseren som skal koges op

inden husblas kan kommes i skal det ligge i vand nogle minutter

røres i hindbærene når de lige har kølet lidt af men stadig er varme

Så venter vi til der er kølet godt af

Ingen kommentarer:

Send en kommentar