onsdag den 26. marts 2014

Direkte fra jord til bord - brændenældeboller med birkesaft

Vi havde ikke selv dyrket korn og malet til mel - men købt mel og gær - men så var vandet til gengæld ikke vand med helt frisk tappet saft fra birketræet og krydderiet i flytene var friske skud af brændenælder -

Den mindste var godt nok skeptisk overfor muligheden af at putte brændenælder i munden - men da hun duftede brødet - og så at vi andre kunne - så var der ingen problemer - og det gjorde bestemt ikke madpakken mindre kedelig, at man selv havde været i processen.
Materialer til tapning af birkesaft 
Så løber saften 

Vi undersøger birkebarken og snakker om hvad det er og kan bruges til og vi får også en snak om, hvad birketræet skal bruge al det vand til ??

Og mens vi venter kan man lige nå en gyngetur


Og en hoppetur i tampolinen - der heldigvis har overlevet Bodil og en masse andet blæsevejr

Over en liter på et par timer

Mel og gær

Og friske skud af brændenælder

kører i røremaskinen




Det er ikke for børn med sanseintegrativ dysfunktioner at have fingrene i bolledejen

Brød (k)regning in natura - når dejen skal deles op i lige store stykker



opvasken klares mens der hæves


og 2 plader dejlige brød er klar til madpakker. Kammeraterne var meget skeptiske og troede hun var fuld af  løgn, da hun præsenterede brændenældebrød til spisefrikvarteret.
Men den er altså god nok. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar