fredag den 21. marts 2014

Vi skal ud og kigge (igen igen)

Gudenåen - Danmarks eneste flod

løber lige om hjørnet og på vores egne grund har vi en bæk og en lille å - Ølst bækken og Brusgård Mølleå - begge løber ud i Gudenåen - og jeg igang med at planlægge en lidt længere vandretur langs Gudenåen i områderne Vorup  og Romalt Enge, hvor vi skal kigge efter svømmefugle og vi skal have kikkerter og kameraerne med op i fugletårnet og prøve om vi kan finde nogle flotte og spændende fuglearter - samtidig skal vi lytte og prøve om vi kan lære nogle af fuglenes stemmer at kende - nu hvor foråret for alvor er igang. Og vi skal hjem og undersøge - hvorfor synger fuglene ? Og hvordan ?

En tur der vil:

Skærpe børnenes opmærksomhed - intentionelt, refleksivt og fokuseret

Træne syns- og høresansen

Lege med kikkerten og kameraet og fange billeder og lyde. - Børnene får nogle opgaver - som f.eks. at filme 5 ting de synes er sjove/underlige - filme 5 dyr - filme jord, vand og himmel

Træne taktile sanser
Træne motorik
Vi skal mærke hvordan det føles at gå på gyngende grund og måske få lidt våde tæer.
Have ketcher med og se om vi kan fange nogle dyr i åen.


Der er inspiration på www.natur.randers.dk :


FUGLETÅRNE




Mange trækfugle kommer forbi Randers kommune. Det skyldes blandt andet Randers Fjord og Gudenåen som tiltrækker mange ænder, gæs, vadefugle og rovfugle. Om sommeren kan der høres mange sangere i rørskov og pilekrat langs vandet. 

I Vorup Enge findes der tre store fugletårne opført af Aage V. jensens Fonde. Herfra får man et godt overblik over naturområdet og fuglelivet. Der er yderligere meget oplysning at hente fra fugletavlerne og informationstavlerne der er opsat inde i tårnene. Tårnene er åbne døgnet rundt. 

Fugleobservationer og dyreliv i Vorup Enge: Se mere på Dansk ornitologisk forenings hjemmeside www.dofbasen.dk.

Fugletårnet Randers Fjord er et mindre åbent fugletårn, beliggende i Romalt enge i et rørskovsområde med udsigt til Randers Fjord. her får man et godt overblik over rørskoven og Randers Fjord. Her kan man om foråret se rørhøg og måske den sjældnepungmejse der yngler i området.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar